Imorgon börjar livet.

Klockan är 12:44 och jag har inte gjort något vettigt idag. Det är min sista sommarlovs dag så jag har lov att vara lat. Det är min sista sommarlovs dag och jag tänker använda det som ursäkt hela dagen lång. Peace.
Publicerad 14.08.2017 kl. 12:41

Sommaren lider mot sitt ljuva slut

Här sitter jag nu med bara några dagar kvar av sommarlovet. Några dagar av att bara andas och njuta (och öva till Raseborg touren). Den största känslan som intar min kropp är lättnad. Lättnad över att äntligen få tillbaka de gamla rutinerna och svettas ut all lättja, oro över pengar och användning av tid. Hösten för alltid med sig en vind av en ny fräsch start och jag, Jennifer Sophia Karlsson, är redo för alla utmaningar, uppförsbackar och nedförsbackar. Bring it on hösten 2017!
Publicerad 11.08.2017 kl. 11:28

Two Many @ Kallio Block Party

Imorgon är en spännande dag! Two Many kommer att spela på Kallio Block Party så kom och lyssna om du råkar vara där.

Resten av programmet hittar du här!

Foto: Emilia Nyberg

Publicerad 04.08.2017 kl. 19:15

Kultursommarlistan

1. Vad läser du på stranden eller i parken?
- Deckare. Just nu är jag på andra boken i en serie av Denise Rudberg.

2. Blir det något festivalbesök?
- Kallio Block Party var Two Many kommer att uppträda (spännande!) och Raseborgs Pride. I september kommer Beauty and the Blonde att uppträda på en ny festival i Vasa som heter Rock the Earth and that's about it. Lite synd att jag just i sommar bestämt mig för att leva fattigt då det har varit och kommer att vara så många awesome band och artister på större festivaler, men no can do.

3. Vilken serie maratonar du under regniga dagar?
- I sommar har jag under både regniga och soliga dagar maratonat "Orange is the new black", "Fear the walking dead", "Bondi Ink" och "Black Mirrors". Jepp. Mycket skärmtittande..

4. Vems sommarprat lyssnar du på?
- Tyvärr är jag inte så hård på att lyssna på sommarpratare eller poddar eller överhuvudtaget på radioprat så ingen.

5. Ser du fram emot någon film på bio?
- "Thor Ragnarok" som borde komma i höst nångång. Trailern var helt awesome.

6. Vilka band & artister utgör sommarens soundtrack?
- Dingo, Tomas Ledin, Ebba Grön, The Doors.. Egentligen ganska mycket svensk och finsk musik och mycket punk. Sedan är psykedelisk rock från 70-talet en stor favorit till sommarfiilisen samt Bruce Springsteen och 80-tals musik. 

7. Vilken tidskrift tar du med dig till villan?
- Bara böcker inga tidningar.

8. Ska du besöka någon sommarteater?
- Jag var redan och se "Sällskapsresan " till Lurens Sommarteater och 3.8 blir det "Footloose" till älskade Raseborgs Sommarteater.

9. Kan du tipsa om något evenemang i din hemort?
- Jaa.. Sutarkkulla sommarcafé, men de är inne på sin sista vecka och har sista dagen öppet på söndag för i år. Det är dock ett måste om du ännu hinner! Dessutom tipsar de om saker att göra på hemorten så lönar sig att kolla in hemsidan. Raseborgs Sommarteater är också alltid ett måste. Annars så har vi ju en mini-tour med Sixpac som jag nämnde i förra inlägget vart du är varmt välkommen. ;)

Publicerad 28.07.2017 kl. 16:11

Mini-tour till Raseborg i slutet av augusti!

Nu är det officiellt! Sixpac kommer att prova sina vingar utanför Jakobstads trygga gränser sista veckoslutet i augusti. Efter mycket övande och förberedande så kommer vi att åka ner till Raseborg för en två dagars keikka-putki i Club 18, Karis och Santa Fé i Ekenäs. Vi har satsat på kända covers med början i soul och funk eran via lite disco till rock och pop. Jag är så ivrig att jag vill spricka och jag hoppas vi ses där!

PS. DANSSKORNA MED!

PPS. Gilla oss på facebook.com/sixpacband!

Publicerad 26.07.2017 kl. 23:09

"Du har varit borta i tolv dagar!"

Det var så min Mullvad sade när jag kom hem igår. Tolv intensiva och roliga dagar har det varit med tre stycken keikkor (samtliga i Rosala) med en massa övningar där till, möte med min första vän efter x antal år, ridning, Hangö äventyr, Lurens sommarteater, Sutarkkulla Sommarcafé och mycket kompishäng med de bästa. Ganska mör är jag nu och ikväll unnar jag mig ett biobesök med Mullvaden och några kompisar.

Peace and love från en trött men ytterst glad brud!

 

Publicerad 25.07.2017 kl. 17:02

Gigs @ Rosala

Den här veckan och nästa vecka kan ni hitta mig sjungandes i Rosala med två olika projekt.

15.7 Sommarmarknad – Beauty and the Blonde

 

21.7 Dans på Vikingaborg – Monday people

Publicerad 12.07.2017 kl. 12:00

Sommaren so far

Så jag bestämde mig för att inte söka sommarjobb I år utan istället satsa på min musikkarriär. Jag hade hoppats på keikkor minst två gånger per vecka med diverse projekt, men sen tänd som jag är lyckades jag inte börja bokandet i tid. Ingen fara med det, jag har ändå fått viktiga saker gjorda som att laga hemsidor till olika projekt, åka runt och fråga efter gigs och viktigast av allt lyssna på massor av musik. Om allt går som planerat så har jag nu 7 keikkor inbokade innan mitten av september, så helt torrt är det ändå inte på den fronten.

Vad jag ännu vill göra mer av innan skolan börjar är att skriva egen musik. Hittills har jag bara fortsatt på en gammal idé och visst är jag nöjd om jag endast får den klar, men jag skulle också vilja försöka skapa mera. Även om det bara skulle hamna i papperskorgen. Att bara göra utan att analysera och tänka så mycket är också ooh så viktigt.

Det var det. Jep.

Publicerad 12.07.2017 kl. 11:34

3 låtar som jag inte kan sluta lyssna på i sommar

Sommarplågor. Jag delar in dem i tre olika kategorier. Den där hitten som spelas om och om igen på radio under den där ena sommaren, den där låten som spelas sommar efter sommar överallt (läs "Sommaren är kort" av Tomas Ledin) och den där låten som spelas  konstant i mina högtalare. Denna sommar handlar det om tre låtar som spelas konstant på min Spotify. Ingen av dem är speciellt ny för världen men de är alla kind of nya för mig. 

 

Vi börjar med den nyaste av dem. En låt som låter skrämmande mycket som en mash-up av The Killers - "When you were young" och "New Year's Day" av U2, men den svenska texten och Håkans karisma räddar det och får mig att känna mig forever young, kär och nostalgisk. Precis som man skall känna sig under sommaren.

 

 

Under den här sommaren har jag försökt att lyssna massor på kvinnliga solister eftersom jag själv är en och för att 90% av min hjältar inom musik hittils har varit män. Jag har verkligen hittat nya influenser och massor av inspiration. Speciellt ett band har fastnat extra mycket: Guano Apes. Sångaren Sandra Nasic är grym och förmedlar känslor rått, skitigt och äkta. Deras två första album har blivit min number one inlines-åk-musik och den här låten är den som spelats mest här hemma.

 

 

Sist och äldst har vi The Smiths. Jag kan inte förstå att jag inte har lyssnat på dem före nu! Deras musik har gått på repeat hela försommaren och jag älskar deras texter som fortfarande är i många fall aktuella än idag. Över 20 år senare. Den här låten blev snabbt min favorit och tar mig tillbaka till min tid i London.

Publicerad 11.07.2017 kl. 17:50

Icke perfekta listan

Det bästa icke-perfekta med mig själv?
- Min känslighet. Den kan vara riktigt jobbig då jag börjar överanalysera, men den är riktigt, riktigt bra att ha när jag tolkar en roll eller en sång.

Det bästa icke-perfekta med en viktig person i mitt liv?
- Min Mullvad älskar att gå och sova tidigt. Jag skulle mer än gärna vaka uppe varje natt men pga. liten lägenhet är jag tvungen att gå och lägga mig samma tid. Detta har gjort att min dygnsrytm har förbättrats något enormt sedan jag flyttade in med honom.

Min favoritsysselsättning som gör mig icke-perfekt?
- Alla timmar jag lägger ner på att se på film och serier.

Fem orsaker varför det är roligare att vara icke-perfekt än perfekt?
- Jag känner att jag lever.
- Jag har inga krav på att vara perfekt på livet.
- Jag vet att det finns ingenting som är perfekt.

- Alla har också sina icke-perkefta sidor.
- Vem skulle annars skratta?

En gång då mitt icke-perfekta jag fick någon annan att skratta?
- Jag red mot ett hinder och var mycket medveten om att det inte kommer att gå bra för att jag var så osäker. Mycket riktigt. Min häst stannade precis framför, men eftersom vi inte hade så hård fart lyckades jag hålla mig kvar. Dock var balansen inte riktigt med så två sekunder senare trillade jag av min häst i alla fall. 

Den bästa icke-perfekta kändisen?
- Jared Leto. Han är snygg och talangfull, speciellt i skådespelandet, men det verkar som att han är lite full av sig själv. 

Tre icke-perfekta saker jag gjort idag?
- Det är morgon. Jag har inte hunnit så långt.

Publicerad 07.06.2017 kl. 09:40

Vet ni känslan..

..då du inte räknat med att Helsingfors skulle vara så mycket kallare än Jakobstad att du har för lite kläder på dig och måste gå in till Forum för att köpa den billigaste tröjan med fulaste trycket på rea men djupt inom dig så vet du att det kommer att bli din favorit tröja för att du lagt så lite tanke bakom köpet?
Publicerad 11.05.2017 kl. 09:54

Senaste-listan

 

Senaste inkomna sms?
- "De känns som ja måst gör de tho xD" av C.

Senaste selfien?
- Sori mamma. Mitt hår ser ut så här. Igen..

Senaste presenten du fått?
- Ett kinderägg veckan före påsk.

Senaste smeknamnet?
- Öm.. Mimi?

Senaste musikupptäckten?
- Uh! Jag har två låtar som jag har varit helt obsessed över nu:
Ena är "Don't kill my vibe" av Sigrid. Det finns två akustiska versioner på spotify av den låten, ena med piano och andra med gitarr, lyssna på dem för hon har en skön, skitig och vacker röst med attityd. 
Den andra låten har funnits på min playlista ett tag men jag har först nu gett mig tid att lyssna på den. "Dark waters" av Agent Freso, ett Isländkt progressivt rock band som jag råkade snubbla över då jag lunchade hos Miilo i vintras.

Senaste personen du sovit bredvid?
- Min Mullvad. 

Senaste cravingen?
- Choko!! Still have that craving..

Senaste sporten du utövat?
- Jag var på gymmet idag om det räknas som svar. 

Senaste klädinköpet?
- En lång blommig sommarklänning från Indiska. Har fortfarande inte användt den, men soon..

Senaste roliga historian?
- Oj.. Jag är väldigt dålig på vitsar och sånt, så det var i alla fall en rolig historia som någon berättade från sitt eget liv.

Senaste personen du träffade?
- Mullvad.

Publicerad 03.05.2017 kl. 18:09

Morgonens citat

Jag klär på mig ett par svarta bekväma trosor och säger skämtsamt till min Mullvad:

- Jag sätter på mommotrosorona nu!

Min Mullvad studerar mig i mina trosor en stund och säger sedan:

-Nå. Dom e ju int vita i alla fall.

Publicerad 30.03.2017 kl. 07:29

Tankar efter gårdagens roadtrip till Kokkola..

1. Ungdomar vill ha DJs och rap.

2. Jag såg Soldiers of Odin in real life för första gången. Fan vad de såg löjliga ut.

Publicerad 12.03.2017 kl. 15:19

Fredag

- Jepp. Gymdag! Jag märkte först idag att jag inte hade något vettigt att ta med som frukost, så det blev lite ohälsosamt. 

- Fredagar har jag sånglektion kl. 10-11 men jag brukar alltid komma en timme tidigare för att sjunga upp rösten. På sånglektionen övade jag på att improvisera i blues. Jag har hållit på med det några sånglektioner redan och äntligen idag började jag känna mig lite mer bekväm och jag vågade ta ut svängarna lite mer.

- Efter sånglektionen hade jag egen övningstid bokad fram till kl.12 och sedan blev det lunch.

- Efter lunchen gick jag hem, för nu är det tusan sportlov! Fast jag jobbade ännu här hemma med att försöka få Pro tools att fungera på datorn, vilket jag ännu måste göra. Min Mullvad åkte just iväg på middag dock så jag får göra det helt i lugn och ro med Porcupine Tree i bakgrunden och en öl bredvid mig.

Trevlig fredag alla!

 

Publicerad 24.02.2017 kl. 18:48

Jennifer Sophia Karlsson
-fundersamt trassel
-hopplös romantiker
-för tillfället bosatt i Jakobstad
-utbildad reseledare
-musikstuderande
-Made in Finland

 

Du hittar mig också på:

Facebook

Instagram

Twitter

Soundcloud

YouTube

 

 

Two Many sprung out of the need to get Taspa´s music and Jennifer´s voice heard.
Combining the two was a pretty good idea.

-Like us on Facebook

-Subscribe on YouTube

Photo: Emilia Nyberg

 

We are a party band based in Jakobstad who plays everything from rock to funk and even oldies to modern hits.
Contact us for more information and bookings.

- Email: sixpacband@gmail.com

- Like us on Facebook