Icke perfekta listan

Det bästa icke-perfekta med mig själv?
- Min känslighet. Den kan vara riktigt jobbig då jag börjar överanalysera, men den är riktigt, riktigt bra att ha när jag tolkar en roll eller en sång.

Det bästa icke-perfekta med en viktig person i mitt liv?
- Min Mullvad älskar att gå och sova tidigt. Jag skulle mer än gärna vaka uppe varje natt men pga. liten lägenhet är jag tvungen att gå och lägga mig samma tid. Detta har gjort att min dygnsrytm har förbättrats något enormt sedan jag flyttade in med honom.

Min favoritsysselsättning som gör mig icke-perfekt?
- Alla timmar jag lägger ner på att se på film och serier.

Fem orsaker varför det är roligare att vara icke-perfekt än perfekt?
- Jag känner att jag lever.
- Jag har inga krav på att vara perfekt på livet.
- Jag vet att det finns ingenting som är perfekt.

- Alla har också sina icke-perkefta sidor.
- Vem skulle annars skratta?

En gång då mitt icke-perfekta jag fick någon annan att skratta?
- Jag red mot ett hinder och var mycket medveten om att det inte kommer att gå bra för att jag var så osäker. Mycket riktigt. Min häst stannade precis framför, men eftersom vi inte hade så hård fart lyckades jag hålla mig kvar. Dock var balansen inte riktigt med så två sekunder senare trillade jag av min häst i alla fall. 

Den bästa icke-perfekta kändisen?
- Jared Leto. Han är snygg och talangfull, speciellt i skådespelandet, men det verkar som att han är lite full av sig själv. 

Tre icke-perfekta saker jag gjort idag?
- Det är morgon. Jag har inte hunnit så långt.

Publicerad 07.06.2017 kl. 09:40

Vet ni känslan..

..då du inte räknat med att Helsingfors skulle vara så mycket kallare än Jakobstad att du har för lite kläder på dig och måste gå in till Forum för att köpa den billigaste tröjan med fulaste trycket på rea men djupt inom dig så vet du att det kommer att bli din favorit tröja för att du lagt så lite tanke bakom köpet?
Publicerad 11.05.2017 kl. 09:54

Senaste-listan

 

Senaste inkomna sms?
- "De känns som ja måst gör de tho xD" av C.

Senaste selfien?
- Sori mamma. Mitt hår ser ut så här. Igen..

Senaste presenten du fått?
- Ett kinderägg veckan före påsk.

Senaste smeknamnet?
- Öm.. Mimi?

Senaste musikupptäckten?
- Uh! Jag har två låtar som jag har varit helt obsessed över nu:
Ena är "Don't kill my vibe" av Sigrid. Det finns två akustiska versioner på spotify av den låten, ena med piano och andra med gitarr, lyssna på dem för hon har en skön, skitig och vacker röst med attityd. 
Den andra låten har funnits på min playlista ett tag men jag har först nu gett mig tid att lyssna på den. "Dark waters" av Agent Freso, ett Isländkt progressivt rock band som jag råkade snubbla över då jag lunchade hos Miilo i vintras.

Senaste personen du sovit bredvid?
- Min Mullvad. 

Senaste cravingen?
- Choko!! Still have that craving..

Senaste sporten du utövat?
- Jag var på gymmet idag om det räknas som svar. 

Senaste klädinköpet?
- En lång blommig sommarklänning från Indiska. Har fortfarande inte användt den, men soon..

Senaste roliga historian?
- Oj.. Jag är väldigt dålig på vitsar och sånt, så det var i alla fall en rolig historia som någon berättade från sitt eget liv.

Senaste personen du träffade?
- Mullvad.

Publicerad 03.05.2017 kl. 18:09

Morgonens citat

Jag klär på mig ett par svarta bekväma trosor och säger skämtsamt till min Mullvad:

- Jag sätter på mommotrosorona nu!

Min Mullvad studerar mig i mina trosor en stund och säger sedan:

-Nå. Dom e ju int vita i alla fall.

Publicerad 30.03.2017 kl. 07:29

Tankar efter gårdagens roadtrip till Kokkola..

1. Ungdomar vill ha DJs och rap.

2. Jag såg Soldiers of Odin in real life för första gången. Fan vad de såg löjliga ut.

Publicerad 12.03.2017 kl. 15:19

Fredag

- Jepp. Gymdag! Jag märkte först idag att jag inte hade något vettigt att ta med som frukost, så det blev lite ohälsosamt. 

- Fredagar har jag sånglektion kl. 10-11 men jag brukar alltid komma en timme tidigare för att sjunga upp rösten. På sånglektionen övade jag på att improvisera i blues. Jag har hållit på med det några sånglektioner redan och äntligen idag började jag känna mig lite mer bekväm och jag vågade ta ut svängarna lite mer.

- Efter sånglektionen hade jag egen övningstid bokad fram till kl.12 och sedan blev det lunch.

- Efter lunchen gick jag hem, för nu är det tusan sportlov! Fast jag jobbade ännu här hemma med att försöka få Pro tools att fungera på datorn, vilket jag ännu måste göra. Min Mullvad åkte just iväg på middag dock så jag får göra det helt i lugn och ro med Porcupine Tree i bakgrunden och en öl bredvid mig.

Trevlig fredag alla!

 

Publicerad 24.02.2017 kl. 18:48

Torsdag

- No gym today, så dagen började egentligen kl. 9 i skolan. Vår klass har blivit indelad i två olika band. Jazzensemble och rytmensemble. Vi hade jazz hela höstterminen och den andra gruppen hade rytm (typ rock, pop från 40 talet framåt). Nu till vårterminen har vi bytt så vi har rytmensemble på torsdag förmiddagar. Idag hade vi vikarie så vi spelade igenom allt som vi redan har. 

- Vi fick gå tidigare, så det blev en långlunch idag igen. Kl. 13 - 16 har vi jazzhistoria var vi går igenom viktiga jazzmusiker och hur jazzen har förändrats genom tiderna. Vi lyssnar också på låtar och ser videoklipp.

- Kl. 16 - 18 på torsdagar så brukar jag och den andra Sixpac sångaren öva och plocka ut sångstämmor på låtarna vi har med bandet. Hon har dock varit förkyld hela veckan så hon for hem och vilade så jag övade själv på piano, sång och gitarr.

- Kl. 18 startade jag hemåt och nu sitter jag här hemma. Min Mullvad har sen övning ikväll så jag tänker se på Orange is the new black och äta Cheerios.

Ciao!

Publicerad 23.02.2017 kl. 18:31

Onsdag

- Gymdag idag. I vanliga fall skulle jag ha duschat och ätit take away morgonmål i omklädningsrummet men eftersom vi inte har lektion på onsdag förmiddag gick jag hem istället. 

- Jag unnade mig en långfrukost och Orange is the new black. Kl. 10 började jag lyssna igenom materialet som vi bandade in med bandet igår. 

- Jag gick till skolan först till lunch och sedan hade jag övning med min Mullvad till kl. 16. Vi har nämligen ett litet duoprojekt på gång bestående av trummor, akustiskgitarr och sång. Vi spelar också covers, men i lite lugnare låtar än med Sixpac, så om ni är behov av en duo kontakta mig. :)

- Efter övningen hade jag en timme att döda innan min pianoletkion så jag passade på att lyssna på låtar jag behöver lära mig inför en annan bändkurs som jag blivit bedd att medverka i. 

- Efter pianolektionen, som varade en halvtimme, gick jag hem och efter att ha ätit middag och lagat en kaka (ibland behövs det bara), så sitter jag här igen. Men nu har jag Mullvad bredvid mig och vi har Breaking Bad framför oss (och en halväten raw chokladkaka mellan oss). 

Buenas noches!

Publicerad 22.02.2017 kl. 19:11

Tisdag

- Så klockan ringde 6:30 idag igen, men eftersom också jag är mänsklig försovde jag mig. Jag vaknade först då min Mullvad väckte mig nästan en timme senare. Som tur var det vilodag från gymmet, så egentligen förlorade jag endast lite me-myself-and-I-time.

- På tisdagar kl. 9 har vi ettor något som kallas för förestagsverksamhet var vi brukar gå igenom den tråkiga men ytterst viktiga sidan av en musikers liv: pappersarbete. Idag hade vi dock specialdag då vi fick prova på att bli fotograferade för promobilder. Sneakyga som vi är tog vi tillfället i akt och fixade promobilder till vårt band Sixpac. 

- Vanligtvis brukar lektionen gå till kl. 12, men idag var vi färdiga redan kl. 11 så det blev en två timmars långlunch med cafébesök.

- Sixpac är ett coverband bestående av sex stycken studerande som vi startade innan jullovet. Vi spelar välkända låtar från soul till rock och målet med bandet är att spela keikkor i vår och sommar (så om ni känner någon som söker band till bröllop, fester eller dylikt, kontakta mig!)

Anyways, tisdagar kl.13-16 har vi gemensam övning. Idag lånade vi dessutom en Zoom (inspelningsmanick) från skolan och spelade in hela övningen så att vi har något att visa då vi söker spelningar.

- Tisdagar är min favoritdag den här perioden. Mycker beror på Sixpac övningen, men också på yogan som jag och den andra sångaren brukar rusa till efter övningen. Yogan ordnas på skolan och det är så skönt att tömma skallen och bara koncentrera sig på sin kropp för en stund.

- Yogan slutade 17:30 och då hade jag en halvtimmes paus innan jag hade bokat in självständig övning. Jag bestämde mig för att traska till ett av mina favoritcafén i Jeppis för att köpa en take away smoothie som jag smuttade på medan jag övade. 

- Kl. 20 tog jag kväller och gick hem och nu sitter jag här på sängen igen medan min Mullvad sitter vid sin dator och ser på Netflix. 

Tjing.

 

Publicerad 21.02.2017 kl. 20:29

Måndag

- Kl. 06:30 ringer alltid mitt alarm på vardagar, men jag orkar släpa mig ur sängen tidigast en kvart senare. Till morgonrutinen hör att klä på mig gymkläder, laga take away morgonmål och dricka en kopp kaffe för att sedan finnas på gymmets springmatta senast kl. 07:35. 

- Måndagmorgon för oss ettor på Yrkesakademins musiklinje börjar alltid med teorilektion från kl. 9-12. Det kanske inte låter som ett inspirerande sätt att börja en vecka, men det går förvånadsvärt bra. Idag gick vi igenom kyrkotonarter.

- Kl.12 blir det lunch och oftast tillåter jag mig själv att ha en en timmes lunchpaus, men idag blev det bara en halvtimme då jag hade andra planer.

- Till skolan hör det till att ha en examensdel som i vardagsprat kallas för "bändkurs". Det betyder att man ska samla ihop ett band och öva in en "minikeikka" på ca. en halvtimme. Det kan vara vad som helst, det viktigaste är att visa att man kan leda ett band och få ihop en spelning. Oftast gör man bändkursen på andra årskursen eller i början av den tredje. 

Jag har blivit tillfrågad att vara med som en bakgrundssångare till en bändkurs som har showtime i mars, så det övade vi idag efter lunch fram till kl. 14. Jag är väldigt excited och honoured över att få vara med, för att två av låtarna är från min favoritmusikal (!) och det kommer att bli awesome! Mer säger jag inte. Ännu..

- Jag hade bokat ett övningsutrymme i skolan fr.o.m. kl.14 för självständig övning. Då slipade jag på pianoläxan, lärde mig låtar för morgondagens bandövning och plockade ut låtar för gitarr till ett duoprojekt.


Jag har nyligen laddat ner snapchat igen, så alltid då jag tar en "artistiskpaus" händer det att en och annan selfie tas..

-16:30 började jag packa ihop för att traska hemmåt och här sitter/halvt ligger jag nu på sängen med datorn i famnen och skriver. Maten värms i ugnen och min Mullvad sitter och ser på Netflix på sin dator. En ganska typsik måndagkväll här hos oss. Dock ska vi tillbaka till skolan till kl. 19 för att lyssna på två bändkurser i Schauman salen. Det utlovas 80s bästa i den ena, så jag är taggad till tusen.

Ciao!

 

Publicerad 20.02.2017 kl. 17:17

En vecka i en musikstuderandes liv

Jag har en stund haft det där suget efter att börja blogga igen, men som vanligt har jag inte vetat hur jag ska börja. Plötsligt fick jag en snilleblixt; vad om jag uppdaterar dagligen i en veckas tid och skriver om vad jag gör i skolan och på fritiden en helt vanlig skolvecka? Kanske det finns någon som råka läsa och som skulle vilja studera musik och funderar vad det kan gå ut på. Kanske det finns någon som annars bara är intresserad eller sen någon som inte alls är intresserad. I don't know, men jag kör med det här så att kottarna strittar.
Publicerad 20.02.2017 kl. 17:06

Dagens inspiration!!

Tack och hej. Nu är det helg. Vi ses på Raseborgs Sommarteater!

Publicerad 22.07.2016 kl. 16:12

Idag är jag så otroligt trött på..

.. filmer där USA räddar hela världen. Jag vet inte varför jag fick denna plötsliga känsla, men det är nu en sådan dag.

Jep.

Publicerad 22.07.2016 kl. 14:41

En mellanrapport

Ni kommer kanske ihåg då jag skrev att jag har för mycket kläder och att jag skulle använda nya outfits varje dag till jobbet för att sedan ge bort det jag inte trivs i?
Well.. Hittills har jag faktiskt lyckats med att ha en ny outfit varje dag, men jag har endast lagt undan en kjol och en skjorta. Det är vad jag kallar ett misslyckande.

Jep.

Publicerad 08.07.2016 kl. 09:14

Igår var ingen bra dag på ett sätt

 

Igår fick jag två dödsbud.

En teatervän.

En före-före detta klasskompis.

Igår var också himlen ovanligt vacker på kvällen.

Jag vill tro att det var för dem.

Rest in Peace

Esa och Rudi

Publicerad 30.06.2016 kl. 09:13

Jennifer Sophia Karlsson
(Jenkka, Jenks, Jenkers, Jinx, Jenkki, Jekku)
-fundersamt trassel
-hopplös romantiker
-för tillfället bosatt i Jakobstad
-utbildad reseledare
-musikstuderande
-Made in Finland

 

Du hittar mig också på:

Facebook

Instagram

Twitter

Soundcloud

YouTube

 

 

Two Many sprung out of the need to get Taspa´s music and Jennifer´s voice heard.
Combining the two was a pretty good idea.

-Like us on Facebook

-Subscribe on YouTube

 

Bloggar jag läser:

Ugglan
Håtta Låtta
Jaane
Miilo foton
Gizmo
Fia
Gecko
Lotta
Malloh
Milli
Miilo
Vildvittran
Daniela
Raseborgs Sommarteater
Melinda
S
atumainen

 

Photo: Emilia Nyberg

Senaste kommentarer